worldbridger.

My photo
Vabakutseline olemusloo kirjanik

Tuesday, July 16, 2013

Mantra ja mandala - inimhinge häälestajad

Ma lähtun sellest, et lugeja on kursis asjaoluga,

et absoluutselt kõik - inimesed, loomad, värvid, muusika, pildid, sõnad, esemed - kogu mateeria ning vaimsus taandub energiale.Tegelikult on selline asjaolu teada juba füüsikatunnist.
Kõikjal on energia, võnked ning vibratsioonid.

Inimesed, kes elavad negatiivse häälestusega, omavad madalamat vibratsiooni. Positiivsed ja teadlikud inimesed elavad kõrgema vibratsiooniga. Kord juba teadlik inimene saab oma vibratsiooni "expandida", kasutades selleks kuulmist ning nägemist. 

Ilmselt ei ole suurt tolku vaadata mitteteadlikul inimesel tühjalt mõnda mandalat, mõistmata, mida see endas sisaldab ning samamoodi võib tunduda veidrana iidsete budistlikke mantrate kuulamine, tajumata iga silbi vibratsiooni. Aga kui ei proovi, siis vast teada ei saa, eks?

Mantrad on iidsed sõnad, silbid, laused, laulud - sõnaväel põhinevad vibratsiooni tõstjad. Mantrate kuulamine ning kaasa laulmine on kontakti saavutamine iseenda ning kõige muuga iseenda ümber, kogu universumiga. 
Kuulsaim mantra on "OM", mida ilmselt iga inimene teab, aga samas ei mõista, mis see tegelikult ongi.
Soovitan Ong Namo (Laulja Snatam Kaur on päris hea mantralaulja!), Ra Ma Da Sa on tõsiselt heade võngetega ning universaalne Om Mani Padme Hum on nii universaalne, et sobib kaasa laulmiseks ka lastele (minu pea viieaastane laulab kaasa küll minuga).  

Et mõista, mis on sagedus, vibratsioon ja võnge - soovitan vaadata selliseid videosi:
Absoluutselt kõik, mida me teeme, mõtleme, näeme, ütleme.. absoluutselt kõigel on oma vibratsioon ja ainult meie ise vastutame enda heaolu eest, olenevalt sellest, millisel sagedusel me viibime oma mõtetega. 



Mandalad on energeetilised pildid (ümmargused üldiselt), üldjuhul korrapäraselt geomeetrilised ning harmoonilised. Nad võivad sisaldada endas paljusid energeetilisi sümboleid. Üldjuhul kujutatakse mandalates mingit korrapärasust universumis või universumit ennast. Mandalaid vaadates soovitan guugeldada sõnapaari: sakraalne geomeetria või  - "sacral geometry" annaks ilmselt arvukamaid tulemusi. Iga värv ja kujund on omavahel harmoonias ning vibreerib kõrgeimal võnkel. Ma võiksin kirjutada pikalt laialt, mis on elupuu ja elulill, aga mulle meeldiks rohkem, kui teised uuriksid ise selle kohta. Kui üks saab pihta sellele, siis tagasi enam vana elu juurde ei saa nii lihtsalt, kui just ennast petta ei oska. Mandalaid on kindlasti erisuguseid - temaatika ampluaa on väga lai. Igaüks on võimeline ise tegema mandalaid, vastavalt sellele, mis talle hetkel kasulik oleks. Mandalate värvimine ning vaatamine on väga teraapiline tegevus. Mandalaid luues on võimalik neisse energiat sisse laadida, nende looming on meditatsioon. Internetiavarustes on saadaval palju prinditavaid mandalaid lastele värvimiseks - suurepärane teraapia lastele.







Ma ütleksin lõpetuseks nii, et mantrad ja mandalad on nagu kiirendajad ning võiksid kindlasti olla meie elus palju aktiivsemalt, kuid eelkõige on meil loodus - mets, päike, meri, linnulaul, merekohin, taevas, rohutirtsud - see kõik on vibratsioon ning meil kõigil käeulatuses - "kui vaid leiaks seda aega, et mere äärde või metsa jalutama minna..." on kahjuks see, mida peab tihti kuulma.



No comments:

Post a Comment